31 augusti 2011

Sitt fint!

Till fina stolar vill man ha fina stolsdynor. Till den här gamla matsalsmöbeln hemma hos I. & I. behövdes nya måttsydda dynor och det har Morsan & jag fixat!

Stolsdynor sydda i blått och vitrandigt bomullstyg. På karmstolen sitter en enkel slät stolsdyna.



















Till de vanliga stolarna har vi sytt likadana rutiga stolsdynor men med en påsydd volang. Dynorna knyts fast med en fin rosett runt ryggstödet.

















Tusen tack till I. för fina bilder!

Nya dynor kan göra underverk för gamla stolar. Morsan & jag syr dynor och matchande löpare, gardiner, tygbunkar, kakfat, m.m. i just ditt favorittyg eller ett tyg ur vårt lager!

Ha det gott, kram från Morsan & jag!

29 augusti 2011

Mera monster & mera födelsedagsfirande.. :)

Hej nya vecka! :)

Här är det verkligen full rulle med inskolning på dagis å skola för både mej å D. Även Morsan har ju börjat på skolan, dock som lärare då! Ja det är späckat schema, men vi syr så gott vi hinner å visar allt i bloggen eftersom!

När vi visade de fina monsterbrallorna i förra veckan så kom jag att tänka på ett av de allra första par byxorna Morsan & jag sydde. Bilderna är halvkassa men byxorna är jättesöta!

Chokladbruna manchesterbyxor med blågrön mudd och litet monster fram på sidan.




















Byxorna är sålda sedan länge, men tygerna finns kvar. Chokladbrunt passar fint i höst och just manchester passar bra till mindre barn som behöver byxor som funkar ute men som ändå är lite mjukare.

Det är alltså snart 2 år sedan vi sydde de här byxorna, för i slutet av denna veckan fyller Morsan & jag  2 år! Tänk va snabbt det går! Kul med ett företag som växer å gror å "sprider" sej över landet. Många är det som kikar in på bloggen och folk från när & fjärran lämnar förfrågningar och beställningar!

Å sist men inte minst så firar vi ännu en födelsedag i augusti, för idag fyller kära Morsan år! Massa kramar från oss i Göteborg till världens finaste mamma/mormor Sonia! Du är guld värd och vi saknar dej extra mycke just idag!

"Mor, kära mor. Vem är väl som du? Ingen i hela världen.."

Morsan, mormor, Ludvig & jag! 


 

















Blommor till mor!




















(Samtliga bilder är ftograferaade i mors trägård augusti 2011).

Ha nu en riktigt fin måndag, önskar Morsan & jag!

25 augusti 2011

Stora pojken..

..börjar på dagis! Å dagisstart kräver definitivt många ombyten!

De här mysbrallorna är rymliga, sköna och lekvänliga! Ljusblå velour med blågrön mudd.
Modellen passar från minsta bebben till stora skolbarn.

Fram..

 ..med gulligt monster i samma färger som byxorna!














Byxorna bak!



















Muddarna kan vikas ner så blir byxorna flera cm. längre och kan användas ännu längre! Smart!
Byxorna kan fås i en rad färger, med eller utan påsydda märken eller bokstäver! Modellen kan också justeras efter barnets form! Smalare eller vidare passform, längre eller kortare ben!

Kramar från Morsan & jag!

24 augusti 2011

Hipp hipp hurra..

Vi har firat födelsedag här idag! Så nu är paketen öppnade, magarna fulla av äppelpaj och födelsedagsbarnet sover sött i sin säng..
Grattis till vår fina, fina Ludvig som fyller 1 år idag!



















Hittade en bild av en tygtårta när jag googlade "birthday cake", passar ju bra i den här bloggen.. :)

Ha det gott och va rädda om era nära & kära! Kram från Morsan & jag!

23 augusti 2011

& ännu en pärla..

Eftersom vi tipsade om en av Årjängs pärlor förra veckan måste vi ju dela med oss av en av Göteborgs pärlor också!

I förra veckan var jag & familjen på Brännö i Göteborgs södra skärgård. Så här efter semestertider är det lugnt, skönt å vackert.. Öarna här ute översvämmas av badsugna människor sommartid, men när vi for ut va det inte ens halvfullt på båten och Brännö Värdshus hade flera tomma bord. Perfekt när man ska luncha med en bebbe som kastar mat åt alla håll!!

Brännö är en så gott som bilfri ö, men istället finns det gott om cyklar å flakmoppar. Det känns lite som Saltkråkan med gamla hus å sommarstugor, små trädgårdar med vackra blommor å hängmattor. Två små fik, ett värdshus, en affär och ett museum (som bara är öppet på söndagar nu i augusti). Här finns självklart också hav i alla väderstreck och salta klippor å små stränder.. En mysig dagsutflykt när man gillar att strosa runt i lugn och ro...











 
















Ett päronträd, men vi nådde inte riktigt över staketet för att knycka några.. ;)

















 





















Brännö brygga..













 Lilla familjen på liten utflykt. Det krävs inte så mycke..



















Hoppas bilderna inspirerar!

Morsan & jag har fixat å donat med en rad grejer under helgen!  Nöjda kunder har också kikat förbi och hämtat fina grejer! Tack till Er, för vad vore vi annars?

Ha det gott å va rädda om varandra, kram från Morsan & jag

22 augusti 2011

Välkommen in..

Helgen som gick bjöd på roligheter i form av att lillebror P. kammade hem ett sm-guld i crosskart, det tredje i ordningen! Känns himla kul med lön för mödan, med tanke på allt slit han och lillebror J. lägger ner på detta! Å idag har P. födelsedag så dubbelgrattis till honom!

I helgen har vi utöver att heja på P. även hunnit med att sy små mjuka mössor i plommonlila med hjärtan och rosetter, molnmössa med tillhörande dreglis i brunt med röda detaljer och en vit mössa med randiga stjärna. Så fina så! :) Påbörjat en snuttefilt och klippt till ett par byxor har vi också hunnit med!

Idag visar vi en hissgardin som hänger i hallen hos C. & F i Sala. De ville ha en enkel gardin till sitt smala hallfönster och så här bra blev det! :)

Välkommen in..



















Tack till C. för den fina bilden!

Ha en fin måndag, kram från Morsan & jag

19 augusti 2011

Skolstart!

Det är ju inte bara barnen som börjar ett nytt läsår nu i dagarna, även ungdomarna och många vuxna börjar också skolan nu. Både Morsan & jag hör väl till kategorin plugghästar och vi tar det definitivt som en komplimang! Kunskap är kul!

Morsan har pluggat både det ena och det andra på folkhögskola och universitet och jobbar idag som högstadielärare i Matte och NO-ämnen. Jag har studerat till sjuksköterska på Karlstad Universitet och en liten, liten sväng har även jag varit på Kyrkeruds folkhögskola och läst en fotokurs. :)

Å nu har jag den stora glädjen att få meddela att det är dags igen! Nästa vecka börjar jag läsa till barnmorska här i Göteborg. En dröm som har funnits hos mej länge! Känns helt underbart!

Jag började genast kika efter en laptop att ha med mej på föreläsningarna och till den bör man ju ha ett fodral. Ett datafodral som skyddar mot repor, smuts, damm och skador är alltid bra att ha!

Idag visar vi två favoriter i repris. Först ut ett datafodral sytt i mörklila tyg med vita prickar. Tyget är vattenavvisande, dock inte vattentätt.













Dataväskan är vadderad för att tåla mindre stötar och fodrat med ett ljuslila linnetyg!














Öppnas och stängs enkelt med ett kardborreband!













Åsså det här tjusiga fodralet i vitt tyg med små blomsterkvistar på. Å samma sak gäller detta yttertyg, det är något vattenavvisande, dock inte vattentätt! 













 Fodralet är vadderat och fodrat med linnetyg.














Fodralet öppnas och stängs med kardborreband!













Å så fort jag får hem min dator så ska datafodralet sys, det visas i bloggen när det är klart!

Morsan & jag måttsyr datafodral, fodral till mobiler, kameror m.m. efter just dina önskemål!

Ha en riktigt trevlig helg, önskar Morsan & jag!

18 augusti 2011

Nya gardiner..

.. i gamla fönster! Bor man i ett flera hundra år gammalt hus, finns det inte så många standardmått vad gäller fönster, dörrar m.m.! Å då är det ju himla bra att Morsan & jag  finns å kan måttsy gardinerna helt efter de mått som råder i huset!

I förra veckan besökte vi, J och B i deras gamla hus. Gården ligger högt på en ås och det är så mysigt så jag vill flytta in med en gång!! Gamla knarrande golv med breda träplank, öppen spis i köket och kakelugn..

I sovrummet är fönstret litet och hit beställde J & B vita linnelängder som knyts upp med band.. Gardinerna ger fint ljusinsläpp..




















Band som knyts med knut eller rosett upptill är inte bara snyggt utan även en smart lösning när golven är ojämna, då kan man justera gardinen efter golvet.. 




















Åsså en bild tagen med blixt..













 Köket i huset, ljust och vackert i lantlig stil..























I fönstret hänger en hissgardin från Morsan & jag, sydd i vitt linne med brodyr och band som knyts till rosett. På så vis kan gardinen justeras till önskad längd..

























Foton utan blixt, här syns brodyr och rosetter bättre...





Tusen tack till J. å B. för att vi fick komma å besöka ert fina hus å fota gardinerna!
Ha en riktigt bra dag, önskar Morsan & jag!

17 augusti 2011

Mysterium..

Av nån mystisk anledning försvann bilderna på J.´s solhatt i förra inlägget, så här kommer de!

Liten solhatt (J. är 6 månader) sydd i ljust jeanstyg med röd och vitrutigt fodertyg.













Blomma på hatten i rött och grönt! :)



















Även denna hatt går att använda på båda hållen!














Hoppas ni har det gott, kram från Morsan & jag!