9 augusti 2010

Sista paret knickers/kortisar ut denna sommar..

Snart har halva augusti gått å det är väl i senaste laget å lägga ut kortbyxor nu.. Men Morsan & jag vill ändå visa upp dem för de är så fina! Vi får hellre köra en favorit i repris till våren å friska upp era minnen inför nästa sommarsäsong!

När Morsan & jag får en beställning vill vi självklart veta storleken som plagget/väskan/fodralet etc. ska sys i. När vi syr kläder till barn har vi en ungefärlig mått-tabell som vi använder oss av. Men utöver mått-tabellen vill vi gärna komplettera med mått på barnet i fråga. En "typisk" ettåring kan va smal som en pinne eller rund som en boll. Alla är lika perfekta, men med lite mått från den som beställer kan vi anpassa och måttsy kläderna till bästa passform!

Enklast är att mäta på plagg som passar bra eller är lite stort till barnet. En byxben som ligger platt på golvet är lättare att mäta än ett barns-ben med mycke sprattel i!

Ibland får vi beställningar på födelsedagspresenter där vi inte har möjlighet att få exakta mått, då syr vi efter mått-tabell och gärna lite stort i storleken. För bättre lite för stort att växa i än för smått!

Sommarens sista kortisar beställdes till ett födelsedagsbarn. De blev i längsta laget, men passar säkert alldeles utmärkt nästa sommar också. Knickers i år, kortisar nästa sommar!

Knickers/kortisar sydda i ljust jeanstyg med mörkblå mudd och rutiga detaljer!

Fram..
























Rutiga uppvik i bensluten..













Bak..













..med rutiga stjärnor!


















Åsså en bild på självaste födelsedagbarnet som hoppade i byxorna med en gång!
Fina Felix!


















Tusen tack för den fina bilden på Felix!

Idag har Morsan & jag levererat en dopstass till Hugo som kommer bli alldeles jättestilig på sitt dop! Bilder kommer senare..

Ha det gott, va rädda om Er och om varandra!
Kram från Morsan & jag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar