8 november 2009

Sköna Viggobrallor & Vackra Linneklänningar

Idag är det premiär för våra hemsydda barnkläder.. :)
Barnkläderna kommer att finnas i olika varianter och i olika storlekar, men främst till mindre barn. Storlekarna är ungefärliga beroende på att vi har mönster av olika märken. Vi kommer därför att skriva ut längd och bredd på plaggen så ni får ett hum om hur stora de är. Mudden i midjan är i stretch så den är mätt "o-utsträckt".
Priserna på kläderna varierar efter hur lång tid det tagit att sy dem, hur mycket material som gått åt och inköpspriset på tyger, knappar m.m. Liknande kläder kan därför ha olika priser.
Morsan & jag-kläder är sydda och kontrollerade av oss själva. Vi ber er ändå att kontrollera knappar m.m. en extra gång så att det sitter ordentligt!
Skulle det vara nåt fel eller att ni är missnöjda med nåt så är det bara att höra av sej till oss.. Ros och ris och tips om nya modeller eller förändringar mottages gäääärna! :)

Vi har sytt mysbrallor i plysch, en go baggymodell med muddar i midja och vid foten. Morsan & jag tackar Viggo å hans mamma för att vi har fått låna brallor av honom å använda som mall.. Jättesnällt! Det här är Viggos favoritmodell på byxor, så vi hoppas att morsan & jag-brallorna blir andra barns favoriter också.. :)

Den här gula mysbrallan med mönstrad stretchmudd i lila och vitt är sydd i ungefär strl 70. Eftersom man kan använda brallorna med upp eller nedvikta muddar är de perfekta när man växer!

På övre bilden är brallorna drygt 50 cm långa och på nedre bilden är brallorna 37 cm långa. Midjemåttet är ca 22 cm. Priset är 190 kr.








































De gröna mysbrallorna med stretchmudd i lila och vitt är i ungefär strl 80. De är 62 cm med uppvikt mudd och 49 cm med nedvikt mudd. Midjemåttet är ca 24 cm. priset är 250 kr.




















Mera byxor..
Jeansen med stretchmudd i grönt och vitt är sydda i ungefär strl 80,  de är 59 cm med mudden uppvikt och 45 cm med mudden nedvikt. Som ni ser skiljer det ganska mycket på byxans längd med uppvikt eller nedvikt mudd. Midjemåttet är ca. 22 cm. Priset är 250 kr.
                                                                                                                                                                      






















De här brallorna är sydda i chokladbrun manchester med grön och vit stretchmudd. De är i strl 70, och är 51 cm med uppvikt mudd och 36 cm med nedvikt mudd. Midjemåttet är ca 22 cm.Priset är 250 kr.




































Två ljuvligt söta klänningar i plommonlila linnetyg med småblommig  kant, har morsan sytt..
De är båda i strl 1,5 till 2 år. Klänningen på bilden under är 46 cm lång och 30 cm bred precis under armarna. Klänningen har tre hjärtformade knappar i ryggen. Priset är 390 kr.
































Den andra klänningen är i ungefär samma storlek. Den är 45 cm lång och knappt 30 cm bred precis under armen. Den här klänningen har en bredare blommig kant nedtil och två hjärtformade knappar i ryggen. Klänningen kostar 390 kr.



























Tyvärr gör sej inte riktigt kläderna rättvisa på bilderna.. Men vi är i allafall jättenöjda och stolta över våra första alster.. Morsan vill egentligen helst behålla allt för hon tycker det är så sött, men snacka om dålig affärsidé..
Hittar du nåt du gillar är det bara att skicka iväg ett mail till oss.. :)

Vi har fått in en hel del beställningar på vetepåsar, kläder och gardiner. Bilder på kläderna och gardinerna kommer att läggas upp här efter hand. Hoppas de inspirerar er..

Morsan & jag önskar er en trevlig kväll.. Kraam!

8 kommentarer:

  1. Hej på er!
    Kommer definitivt köpa ett par Viggo-brallor inom kort! De MÅSTE han ju bara ha! Jättefina kläder för övrigt!
    Lycka till!

    MVH// Viggo och hans morsa

    SvaraRadera
  2. Hallå Izzi! :)
    Självklart ordnar vi det, maila storlek så kanske jag t.o.m. kan fixa ett par med stjärnor på.. ;)
    Kraam!

    SvaraRadera
  3. Hur fint och bra som helst! Det lär komma fler beställningar från mig ;-)

    Jag har ett önskemål om julstrumpor. Alltså såna man lägger saker i på julaftonsmorgon. Hittade ett fint mönster (mall) i allers julnummer men jag är värdelös på att sy. Dessa kan man variera i olika färger och kanske man t.o.m kan få barnets namn på :-D?

    Lycka till nu!! Ni är hur bra som helst.

    Kram Linda

    SvaraRadera
  4. Va go du är, Linda! :)
    Vi lånar gärna mönstert/mallen på julstrumpan så kan vi säkert ordna det.. :)
    Kramkram från Lisa

    SvaraRadera
  5. Hei Lisa:)
    Så kjempefine barneklær dere har sydd!!! Imponert, jeg bøyer meg i støvet....:):)
    Jeg lager ett innlegg hos oss jeg og ber alle besøke dere;)
    Sy gjeren plagg i str 3 - 4 år også, og gjerne skjørt i samme fasong som kjolen dere har sydd!! Utrolig fint! grattis med nyåpning.

    Klem
    H

    SvaraRadera
  6. Ni är ju bara bäst! Vad fina kläder och påsar ni gjort.
    Viggobyxor måste väl en Viggo bara ha?! Jämt ringer gör jag. Kram på er duktiga kusinen och fastra :-) / Susanne

    SvaraRadera
  7. Hallå kusin!
    Tack för berömmet, va söt du är! :)
    Självklart fixar vi viggobrallor, till alla barna om du vill det.. ;)Slå en pling! Kramar!

    SvaraRadera
  8. Hej Söster H. Andersen! :)
    Tack för beröm, å tack för inlägg på din blogg! Himla snällt av dej!
    Din blogg är verkligen jättefin å jag avundas ert vackra hus! :)
    Jag ska höra med morsan om kjolar/skjört i lite större storlekar. Vi har sytt en i plych som kommer upp här inom kort. Jättesöt!

    Klem klem fra Lisa

    SvaraRadera